Neden Tahta Kaşık Kullanmalıyız?

Neden Tahta Kaşık Kullanmalıyız?

Anneanne ve babaannelerimizin mutfaklarından eksik olmayan tahta kaşıkların yerini günümüzde plastik, silikon ve paslanmaz çelik gibi malzemeler almış görünüyor.

Ahşap gereçler, mutfaklarımızı süsleyen, nesillerdir yemek pişirmek ve servis etmek için kullanılan güvenilir aletlerdir. Ancak daha modern seçenekler ortaya çıktıkça, bu alternatiflerin daha iyi olduğunu düşünmeye başladık.

İşte bu efsaneyi ortadan kaldırmak için 6 neden!

1) Çizmez

Ahşap mutfak gereçleri metal olanlara göre daha yumuşak ve dolayısıyla daha az aşındırıcıdır. Bu sebeple tencere, tava, seramik kaplarınıza zarar vermez. Bazı durumlarda tencere vet ava diplerini kazımanız gerekir. Tahta kaşık ve spatulalarınız en iyi yardımcınız olacaktır.

2) Sert ve Dayanıklı

Ağacın sert bir malzeme olması nedeniyle ahşap mutfak gereçleri sert ve dayanıklı aynı zamanda metalden yapılmış muadillerine göre hafiftirler.

3) Isıya Dirençli

Çelik ve plastik gibi diğer malzemeler yüksek ısıdan olumsuz etkilenirler. Metal ısıyı çok hızlı iletir, bu nedenle mutfak gereçlerinin metal sap ve kulpları yemeklerinizi karıştırırken veya tavada bırakıldığında çok ısınır ve elle tutulamayacak bir hal alır. Plastik ve silikon gereçler yüksek ısıda yumuşayabilir veya eriyebilir. Ahşap ise doğal olarak yalıtılmıştır. Bu nedenle diğer malzemeler gibi hazırladığınız yemeğin pişirme sıcaklığını asla değiştirmez.

4) Antibakteriyel

Tahta kaşıklar ve mutfak eşyaları antibakteriyel olup mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Malzemenin gözenekli yapısı bakterileri emer, yeniden yüzeye çıkamayacağı ve birkaç saat içinde öleceği gözeneklerin içine hapseder. Bunu özelliği iyi bir temizlik ve derinlemesine kurutma ile birleştirirseniz daha da güvenle kullabilirsiniz.

5) Şık ve Zarif

Ahşabın kendine özgü deseni ve dokunma hissi ne kadar doğal olduğunun bir göstergesidir.  Aynı ağaçtan yapılmış iki malzeme bile görünüşte birbirinden tamamen olabilir.

6) Daha Çevreci

Ağaç doğal ve yenilenebilir bir kaynaktır. İnsan yapımı ve zararlı kimyasallarla işlenmesi gerekmez. Ahşap mutfak gereçlerinin birçoğu budanmış ağaç dallarından yapılmaktadır. Yani, tahta kaşık kullanarak dünyamıza daha az zarar vermemiz mümkün.

 

Back to blog